4x Knorr runder bouillon blokje
koriander “plantjes” met ongeveer 7 wortels er nog aan
6 teentjes knoflook
zwarte peper
750 gram rundvlees
4 EL soya sauce
2 TL dark soya sauce
1 EL Palm suiker
2 bosuitjes
2 grote rode pepers (lombok)
thaise azijn
gebakken knoflook
gedroogde chili vlokken
200 gram tauge
horapa (thaise zoete basilicum)
250 gram beef balls
3x anijs ster
200 gram thai rice noodles (bijvoorbeeld van het merk: Wai Wai)
witte peper
Knip de wortels van de koriander, leg de koriander even apart
Stamp in een vijzel de wortels, samen met de 6 teentjes knoflook en wat zwarte peper
Kook in een aparte pan de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
Doe de noodles pas in het water als het water kookt
In het geval van Wai Wai noodles: 2 minuten koken
Afgieten in een vergiet en afspoelen met koud water
Doe de noodles in een kom
Snij 2 bosuitjes in kleine stukjes en doe deze in een bakje
Snij de overgebleven koriander in stukjes (steeltjes weggooien) en doe deze in hetzelfde bakje
Snij 2 grote rode pepers (lombok) in kleine stukjes en doe deze samen met wat thaise azijn in een bakje
Een potje gebakken knoflook
Een bakje gedroogde chili vlokken
Was 200 gram tauge in water en doe deze in aan bakje, sprenkel er een beetje citroensap om verkleuring tegen te gaan
Doe wat horapa bladeren in een bakje
Een fles vissaus
Witte peper
Palmsuiker
Vul een pan (inhoud 5 liter) met 2,5 liter water.
Voeg 4 Knorr runder bouillon blokjes toe
Zet het vuur op hoog tot het water kookt, vanaf dat moment het vuur laag voor pakweg 45 tot 60 minuten tot het rundvlees zacht is
Voeg het gestampte mensel toe aan de soep
Voeg 2 TL dark soya sauce en 4 EL soya sauce toe aan de soep
Voeg het rundvlees toe aan de soep (nog niet gesneden!)
Voeg ½ TL anijomoto toe aan de soep
Voeg 1 EL Palmsuiker toe aan de soep
Voeg de 3 anijs sterren toe aan de soep
Halveer 250 gram de beef balls en voeg deze pas toe aan de soep een paar minuten voordat deze klaar is
Doe wat van de gekookte noodles in een soepkom
Voeg er wat tauge aan toe
Voeg een stuk of 8 horapa blaadjes toe
Haal het een stuk rundvlees uit de pan en snij er wat dunne plakjes van en doe deze in de soepkom, rest van het rundvlees terug in de pan
Voeg soep (en dus ook wat beef balls) toe aan de soep kom
Voeg wat witte peper toe
Voeg wat vissaus toe
Voeg wat gedroogde chili vlokken toe
Voeg wat gebakken knoflook toe
Voeg wat bosuitjes/koriander toe
Voeg wat rode peper/azijn toe
Voeg wat Palmsuiker toe