Dit gerecht kan ook met kipfilet (in stukjes gesneden) bereid worden in plaats van garnalen
½ pak Rice Stick (375g, 3mm)
10 stuks grote garnalen
2 eieren
handvol ongezouten pinda's
1 eetlepel knoflook
2 stengels bosuitjes
70g tauge
2 eetlepels Concentrate Cooking Tamarind
1 eetlepel soya saus
1 eetlepel Palmsuiker (plus: doe wat extra suiker in een bakje)
½ eetlepel gedroogde chilli vlokken (plus: doe wat extra chilli vlokken in een bakje)
1 theelepel Knorr Aroma Seasoning poeder
halve limoen
Laat de rijst noodles minimaal 30 minuten weken in lauw water
Rooster de pinda's in een wok
Stamp de geroosterde pinda's fijn en doe ze in een bakje
Doe een dun laagje olie in een wokpan en verhit op hoog vuur
Voeg de knoflook toe en roerbak een aantal seconden
Voeg de garnalen toe en roerbak tot deze een lichte kleur beginnen te krijgen
Voeg nu de noodles toe en roerbak tot deze zacht beginnen te worden
Schep de noodles naar 1 kant en voeg de 2 eieren toe in het lege gedeelte
Laat eventjes bakken en roerbak dan het ei door de noodles
Voeg nu de tauge toe en roerbak een minuut
Voeg de Concentrate Cooking Tamarand toe
Voeg de soya saus toe
Voeg de palmsuiker toe
Voeg 1/3 van het bakje fijngestampte pinda's toe
Voeg de gedroogde chilli vlokken toe
Voeg de Knorr Aroma Seasoning toe
Even goed roerbakken
Klaar!
Doe het gerecht op een bord en voeg nu naar persoonlijke smaak nog toe:
limoensap
palmsuiker
gedroogde chilli vlokken
fijngestampte geroosterde pinda's