Pittig Laos Vis Gerecht
Ingredienten:
-
5 teentjes knoflook
-
2 bosuitjes
-
2 cm laos wortel (galanga)
-
40 cm temukuntji wortel
-
1 citroengras stengel (gebruik alleen de onderste helft)
-
zout
-
25 grote gedroogde chili pepers
-
30 groene chili pepers
-
1/2 gerookte makreel
-
1/2 blikje kokosmelk
-
komkommer
-
tauge
-
kouseband
-
ajinomoto (smaakversterker)
-
dried noodle soomen
Bereiding:
-
snij de knoflook, de bosuitjes, de laoswortel, de temukuntji wortel en
de sereh in kleine stukjes en stop deze samen met de gedroogde chili in
de staafmixer
-
voeg 1 eetlepel zout en 1 cm water toe en mix 2 minuten totdat er een homogeen
curry mengsel ontstaat
Gerecht
-
fileer de vis en verwijder zorgvuldig alle graten
-
giet nu de kokosmelk in de een middelkleine pan en laat dit op 3/4 vuur
3 minuten koken terwijl er regelmatig geroerd wordt
-
voeg nu 3 volle eetlepels curry toe en een half glas water en laat dit
wederom 3 minuten al roerend koken
-
voeg nu de vis toe en een glas water en laat het mengel wederom koken
-
voeg nu de groene chili pepers toe en voeg water toe tot de pan ongeveer
half vol zit
-
voeg nu een 1/2 eetlepel ajinomoto (smaakversterker) en een halve eetlepel zout toe
en wacht tot het mengel weer kookt
-
laat alles nu nog 2 minuten doorkoken en de "saus" is klaar
-
Maak een bord vol met groenten bestaande uit 1/3 tauge, 1/3 in blokjes
gesneden komkommer en 1/3 in stukjes gesneden kouseband
-
Vul een pan voor 1/3 met water en laat dit koken
-
Voeg nu 1 bosje "dried noodle soomen" toe
-
ongeveer 5 minuten koken