Pittige Komkommer Salade
Ingredienten:
-
halve kleine komkommer
-
1 kleine tomaat
-
palmsuiker
-
vis saus (squid, tiparose, enz..)
-
ajinomoto (smaakversterker)
-
4 chili pepers
-
2 teentjes knoflook
-
citroensap
handjevol fijngestampte ongezouten pinda's
Bereiding:
-
Stamp de chili pepers en de knoflook fijn in de vijzel.
-
Snij de komkommer in kleine stukjes.
-
Snij de tomaat in stukken.
-
Voeg de tomaat en de komkommer toe in de vijzel en stamp nu heel voorzichtig.
-
Voeg nu 2 theelepels palmsuiker toe.
-
Voeg 1 theelepel ajinomoto (smaakversterker) toe.
-
Voeg 1 eetlepel vis saus toe.
-
Voeg een paar scheuten citroensap toe.
-
Voeg de fijngestampte pinda's toe.
-
Nog even stampen en door elkaar roeren in de vijzel.
-
Klaar!