Zoet Vleesgerecht (voor 2 personen)
Ingredienten:
-
olijfolie
-
3 teentjes knoflook
-
kipfilet
-
grote champignons
-
uien
-
groene paprika
-
palmsuiker
-
ajinomoto (smaakversterker)
-
vissaus (squid/tiparose/enz...)
-
oyster sauce
Dit gerecht wordt gemaakt in een koekepan,
het vuur blijft tijdens de bereiding op maximaal.
Bereiding:
-
Snij 1/3 bord champignons in plakjes, snij 1/3 bord uien in ringen en snij
1/3 bord groene paprika in reepjes tot je dus een bord vol groente hebt.
-
Snij de kipfilet in kleine vierkante blokjes.
-
Sla de 3 teentjes knoflook plat met de platte kant van een groot mes. Snij
de platgeslagen knoflook nu in hele kleine stukjes.
-
Giet een dun laagje olijfolie in de pan.
-
Wacht even tot de olie heet wordt en voeg nu de stukjes knoflook toe.
-
Laat de knoflook bakken tot hij licht bruin wordt.
-
Voeg nu de kipfilet toe.
-
Roerbak de kip tot het gaar is.
-
Voeg het hele bord met groenten in 1 keer toe.
-
Roerbak nu de groenten.
-
Voeg een scheut water toe.
-
Voeg 2 eetlepels vis saus toe.
-
Voeg 4 theelepels palmsuiker toe.
-
Voeg ½ eetlepel ajinomoto (smaakversterker) toe.
-
Voeg 3 eetlepels oyster sauce toe.
-
Nog heel even roeren en KLAAR !