2 stengels citroengras (gebruik alleen de onderste helft) in stukjes gesneden
6 limoen bladeren in twee-en gescheurd
4 cm laos wortel (galanga) in dunne plakjes gesneden
4 rode chili pepers (fijn gestampt in mortier)
2 bouillon blokjes (bij voorkeur vis smaak)
2x handvol grote garnalen
12 champignons in kwartjes gesneden
1 grote tomaat in stukjes gesneden
2 citroenen
Tom Yum Pasta
Vissaus
Ajinomoto (smaakversterker)
Breng 1 liter water aan de kook in een pan met minimaal 2 liter inhoud
Voeg het citroengras, de limoen bladeren, de laos wortel, de chilli pepers en de bouillon blokjes toe aan het kokende water
Voeg de nog bevroren garnalen toe en kook tot deze licht beginnen te kleuren
Voeg de champignons toe en kook tot deze gaar zijn
Voeg nu de tomaat toe
2 tot 3 minuten koken
Knijp het sap van de 2 citroenen in de soep
Voeg 2 eetlepels Tom Yum Pasta toe
Voeg 4 eetlepels vissaus toe
Voeg een snufje ajinomoto toe
Goed roeren
Klaar!