Zoet Bami Gerecht
Ingredienten:
-
2 stuks 80 gram zakje chinese noodle soup
-
3 teentjes knoflook
-
2 eieren
-
palmsuiker
-
witte peper
-
azijn
-
ajinomoto (smaakversterker)
Bereiding:
-
Maak de soeppakjes open en haal de kruiden zakjes eruit.
-
Knip deze zakjes alvast voorzichtig open.
-
Breek nu de noodles alvast een paar keer in stukken alvorens ze uit de
zakjes te halen.
-
Giet een pan half vol met water en wacht tot dit water flink kookt.
-
Stamp ondertussen de teentjes knoflook plat en snij ze in kleine stukjes.
-
Voeg nu de bami toe aan het kokende water en laat dit koken tot het gaar
is. Dit zal plusminus 5 minuten duren.
-
Giet het water af in een vergiet.
-
Doe een heel klein beetje olijf olie (minder dan bij andere gerechten) in
een koekepan en maak dit heet.
-
Voeg nu de knoflook toe en bak dit heel even (korter dan bij andere gerechten).
-
Voeg nu de 2 eieren toe en roer het spul ongeveer 1 minuut regelmatig door
elkaar.
-
Doe nu de bami erbij en hussel alles lekker door elkaar.
-
Voeg nu de zakjes soepkruiden toe en ene en flinke snuf witte peper en
roer alles goed door elkaar.
-
Voeg nu 1 ½ eetlepel azijn toe en 7 theelepels palmsuiker en 1 theelepel
ajinomoto (smaakversterker).
-
Nog even door elkaar roeren en klaar!