Zoet Pittig Vlees/Vis Gerecht (voor 2 personen)
Ingredienten:
-
400 ml blikje kokosmelk (let op dat je een blikje neemt geschikt "for cooking")
-
naar keuze een of meerdere van: kip/varkenslappen/garnalen/inktvis/makreel
-
1 eetlepel thaise rode curry, zelf maken
of kant en klaar in potje kopen
-
groene paprika
-
blikje bamboe
-
kouseband
-
peterselie
-
palmsuiker
-
ajinomoto (smaakversterker)
-
vis saus (squid/tiparose/enz...)
Dit gerecht wordt gemaakt in een normale
pan, dus geen koekepan.
Het vuur blijft op maximaal tijdens
het bereiden van dit gerecht.
Bereiding:
-
Snij de makreel/het vlees in kleine vierkante blokjes.
-
Indien inktvis wordt gebruikt: Was de inktvis goed en kook hem daarna even
kort in een pannetje water, snij de inktvis daarna in kleine stukjes.
-
Snij een kwart bord groene paprika in stukjes, een kwart bord kouseband
in kleine stukjes, een kwart bord bamboestengels uit blik in hele dunne
smalle reepjes en een kwart bord peterselie in kleine stukjes , zodat je
een bord vol met groenten hebt.
-
Giet ¾ van het blikje kokosmelk in de pan en breng het aan de kook.
-
Laat het koken totdat het een beetje stroperig wordt.
-
Voeg nu 1 eetlepel rode thaisecurry toe in de pan.
-
Voeg nu de blokjes vis/vlees/garnalen/inktvis toe.
-
Voeg nu de rest van het blikje kokos toe en laat de boel weer koken.
-
Voeg nu het ¼ bord groene paprika toe.
-
Gooi een scheut water in de pan.
-
Voeg het ¼ bord bamboe erbij.
-
Even goed roeren.
-
Voeg nu ½ eetlepel ajinomoto (smaakversterker) toe.
-
Voeg 1 ½ eetlepel palmsuiker toe.
-
Voeg 5 eetlepels vis saus toe.
-
Voeg het ¼ bord kouseband toe.
-
Voeg het ¼ bord peterselie toe.
-
Even roeren en KLAAR!