Zoet pittig vis gerecht voor 2 personen
Ingredienten:
-
400 ml blikje kokosmelk (let op dat je een blikje neemt geschikt "for cooking")
-
2 makrelen
-
1 eetlepel thaise rode curry, zelf maken
of kant en klaar in potje kopen
-
palmsuiker
-
ajinomoto (smaakversterker)
-
vissaus (squid/tiparose,enz...)
Dit gerecht wordt gemaakt in een normale
pan, dus geen koekepan.
Het vuur blijft op maximaal tijdens
het bereiden van dit gerecht.
Bereiding:
-
Snij de makrelen in grote mooten.
-
Giet 1/2 van het blikje kokosmelk in de pan en breng het aan de kook.
-
Laat het plusminus 5 minuten al roerend koken totdat het een beetje stroperig
wordt.
-
Voeg nu 1 eetlepel thaise rode curry toe in de pan.
-
Voeg nu de rest van het blikje kokos toe en laat de boel weer al roerend
plusminus 5 minuten koken.
-
Voeg nu de mooten vis toe.
-
Weer al roerend plusminus 5 minuten laten koken.
-
Voeg nu ½ eetlepel ajinomoto (smaakversterker) toe.
-
Voeg 3 theelepels palmsuiker toe.
-
Voeg 3 eetlepels vis saus toe.
-
Even roeren en KLAAR!